2018-04-21
一間無標價錢的餐廳、有質素食材、好難找到樓面員工、樣樣餡料大大碟、必試豬骨煲!醬料有三種(門口拎):豉油、辣椒、生蒜蓉!重口味既你,必試『豬骨煲』!好多舊豬骨,份量十足!轉左大煲,冇咁誇張,但湯頭仍然一流豬骨煲($250)上年個煲基本有好多「食送」,如人少少要諗清楚先嗌其他菜,每碟都包菜底(可以不用嗌菜),「食送」好大碟,食得倒先好嗌,「咪做大晒鬼」!白葉($54),爽口!炸魚皮($54)菜餃&雲吞($110),雲吞好好食!餃好足料,冇散開,gd!雙丸($110),睇得出足料,但冇驚喜,吾知係咪過左火喉我對墨丸要求好高…鮮蝦腐皮卷($54),其實我想要「炸腐皮卷」😅炸腐皮卷(上年)😢鮮牛($228),食過新鮮野,真係番吾倒轉頭,邊爐一定要有牛小牛(上年)脆片(上年)基本上係好難找樓面姐姐,飲酒既話,仲有姐姐幫你加湯😏。吾知係咪太忙有漏,要催下先有野到。期間不小心碰掉魚皮,阿姐都主動話補俾我,人好多阿姐服務態度都好好,抵讚P.S 人多先好黎!地埗有點難找😅吾算便宜,但為左個豬骨煲,辛苦都值得!
醬料有三種(門口拎):豉油、辣椒、生蒜蓉!
豬骨煲($250)
上年
白葉($54),爽口!
炸魚皮($54)
鮮蝦腐皮卷($54),其實我想要「炸腐皮卷」😅
炸腐皮卷(上年)😢
小牛(上年)
脆片(上年)
基本上係好難找樓面姐姐,飲酒既話,仲有姐姐幫你加湯😏。