2024-11-02 29 瀏覽
今日跟我朋友去荔枝角商場有間打高爾夫球嘅餐廳食晚飯,這間餐廳係我朋友最近時常去打高爾夫球同食飯,我朋友仲話這間餐廳幾好食又幾抵食,餐廳內有得打高爾夫球,餓時又可以食飯休息,今日佢帶我嚟玩同食。這間餐廳叫傳心廚意,喺荔枝角長義街9號D2Place One商場一樓114-127號舖,位置好方便,於港鐵荔枝角站啲一出口,行幾分鐘就到,而且仲可以喺商場內行街買嘢,真係可以來玩好耐。行到入去餐廳見到地方好大,真係有哥爾夫球設施來打哥爾夫球,是用電子屏幕模擬場景,個電子螢幕都好大,香港可以有室內打高爾夫球的確非常吸引,更可以同成班朋友來聚會打球嘅一個好地方,而餐廳環境好寬敞闊落,枱凳擺設整齊,尤其是啲凳係沙發,令人坐得好舒服,而且仲有套房可以預訂,餐廳裝修好特別,是充滿了高爾夫球場環境,牆上裝飾到枱凳設計,都讓人置身於高爾夫球場,亦令餐廳的氣氛很悠閒,店員有禮貌服務態度好,來這裏食玩真不錯。餐廳嘅餐牌食物選擇都幾多,有沙律、開胃菜、主菜、小食、特別菜單、甜品、飲品,餐牌上嘅食物照片都好吸引,仲有八款晚餐加啲錢就有餐湯、飲品、小食、甜品,真係不錯,還有寵物餐食,尤其是有四款狗狗餐,有魚片餐、鱈魚餐、

餐廳嘅餐牌食物選擇都幾多,有沙律、開胃菜、主菜、小食、特別菜單、甜品、飲品,餐牌上嘅食物照片都好吸引,仲有八款晚餐加啲錢就有餐湯、飲品、小食、甜品,真係不錯,還有寵物餐食,尤其是有四款狗狗餐,有魚片餐、鱈魚餐、海帶桂魚餐、蛤餐,可以同寵物一齊來食,真係令人開心,仲見到有個優惠俾四個人,叫派對套餐,四人聚會有優惠由$2880減至$1580,包括有免費堅果及無限暢飲,仲可以有4個鐘喺私人房間自由流動玩高爾夫球,真係喺香港少見難得嘅優惠。

我哋叫咗兩個主菜,牛肝菌意大利飯和野菌青醬意大利麵,牛肝菌意大利飯幾好食味道香濃,質感軟稔中帶點煙韌,又多汁又大份,意大利米更結實粒粒彈牙,牛肝菌營養更高抗流感,健康有益,將整個飯口感提升,而野菌青醬意大利麵係用羅勒醬、芝士、野菌、意大利麵,醬汁味道好特別,係由野菌同羅勒醬加埋一齊,令到感覺好清新,野菌、羅勒醬同意大利麵係好配合,食落口感絲滑,滋味厚實,好吃不腻,回味無窮,這間高爾夫球餐廳真係好值得推薦俾大家來玩來食。