平時都幾鍾意黎megabox,人冇咁多行街都輕鬆啲舒服啲。行完街順便食埋晚餐先返屋企,今次揀咗間川菜餐廳由於平時都好少食川菜,感覺又要試新嘢咯餐廳地方都唔細,亦有好多間獨立嘅房,啱曬親戚朋友聚餐!我哋兩個人當然冇得坐房啦,不過出面既枱同座位都好闊落,好有個人嘅空間。餐牌非常多食物種類選擇,除咗有好多川菜之外,亦都有火鍋,甜品,飲品等等..店員推薦我哋飲呢杯mocktail--熱帶花林由荔枝,鳳梨,接骨木花沖調而成..好特別哦,感覺好新鮮好清甜!有兩粒大大嘅荔枝,仲有好多鳳梨粒另外餐廳仲轉咗用比較環保嘅紙飲管潻椰青大大個,椰汁差唔多滿到瀉添點咗兩款前菜,第一款係青瓜拌海蜇呢款係店員推介嘅...食過之後唔只店員推介呀,我都極力推介個汁好好味!唔鹹唔淡,撈埋海蜇同埋青瓜一齊食非常入味!好難得食到咁好味嘅前菜鎮江小排骨 酸酸甜甜好開胃,份量都唔少㗎!今日揀咗打邊爐,湯鍋要左滋補醉雞鍋湯入面有好多藥膳嘅材料,但藥膳嘅味道唔算好濃。醉雞好鮮嫩,放落個鍋道煮五分鐘就食得喇打邊爐又點少得肥牛呢!!呢碟肥牛冇得頂!!每片薄薄的,口感幼嫩又甘香!必食之選!!其他火鍋配料就叫咗鮮腐竹同埋竹笙...竹笙$20
由於平時都好少食川菜,感覺又要試新嘢咯

餐廳地方都唔細,亦有好多間獨立嘅房,啱曬親戚朋友聚餐!

餐牌非常多食物種類選擇,除咗有好多川菜之外,亦都有火鍋甜品,飲品等等..

店員推薦我哋飲呢杯mocktail--熱帶花林
由荔枝,鳳梨,接骨木花沖調而成..
另外餐廳仲轉咗用比較環保嘅紙飲管潻

椰青大大個,椰汁差唔多滿到瀉添

點咗兩款前菜,第一款係青瓜拌海蜇
呢款係店員推介嘅...食過之後唔只店員推介呀,我都極力推介

鎮江小排骨
酸酸甜甜好開胃,份量都唔少㗎!

今日揀咗打邊爐,湯鍋要左滋補醉雞鍋

打邊爐又點少得肥牛呢!!
呢碟肥牛冇得頂!!每片薄薄的,口感幼嫩又甘香!必食之選!!

其他火鍋配料就叫咗鮮腐竹同埋竹笙...
竹笙$20好抵喎!! 本來以為得好少,但又唔係喎!有好多下,所以超抵食

最後食埋個甜品,雙色馬拉盞..
上碟賣相好靚丫!!味道分別係黑糖同埋綠茶,平時唔好綠茶嘅我反而覺得綠茶馬拉盞味道更好,更突出!
中式甜品裏面加咗日式嘅元素,呢個crossover非常搭配

第時嚟megabox食飯又多個選擇喇,可以試埋佢其他嘅川菜