✨ 牛舌芯($128)本身鐵板上枱嘅時候應該要有嗞嗞聲,比客人去自己烤一烤舊牛舌,但上菜嘅時候上錯咗去隔離枱 😶,令送返過嚟嘅時候已經全無鐵板嘅感覺,變熟咗嘅兩舊牛舌 🫢(失望)。呢一款嘅牛舌芯係原條上,比客人自己切開,口感比較爽口,牛味唔特別突出。✨ 套餐 — 沙律、汽水、飯、湯($28)(升級飯➡️牛舌尖丼及加日本温泉蛋+$10)➡️($38)沙律係一碗熟嘅西蘭花同花椰菜加咗少少芝麻醬,比較少見沙律會比熟嘅菜 😂;湯係牛舌洋蔥湯,牛舌有兩粒,湯底牛味好濃 😝;牛舌尖其實就係牛肉嚟(但點解又加埋「牛舌」兩個字 😂),肉質淋軟;溫泉蛋拌埋飯都加埋牛舌一齊食更香 😝。·作為牛舌超級愛好者,知道最近新開咗間牛舌專門店(連門口招牌都寫住)就即刻衝去試 😂,但整體嚟講同預期真係有啲出入🙃。店舖唔大,有十幾個位,但可能新開張冇耐嘅關係,安排上比較混亂,樓面得一位職員,只見職員真係做到冇停手亦難免忙中有錯。聽聞Gyu Town係同北角嘅野郎同屬同一飲食集團,而日後好似會有新分店係沙田開,亦希望Gyu Town之後嘅安排會有改善。·🧾 免加一服務費💰 $166
✨ 牛舌芯($128)
牛舌芯

牛舌湯