2024-06-04 245 瀏覽
今日下雨天朋友帶我黎到尖沙咀呢間 極上冰室 話想試吓佢既小炒~ 入到去坐低睇睇餐牌就用QR code落單啦好方便~ 有好多小炒都好吸引🤩 啲餸菜名好有大排檔既感覺 但座位就係冰室乾淨整潔 坐得好舒服😌 諗左一陣終於揀好食咩啦~ 飲品好快就黎到啦~ 杏仁霜已經唔係成日會遇到有杏霜飲既餐廳 見到呢度有得飲 即刻要點黎試吓😋 出面啲杏霜好多都溝水溝到好淡 呢度有得揀濃度😍 真係好好👍🏻 即刻揀左濃啲 一上枱已經聞到好香啦~ 飲落好濃又唔會好甜 鍾意杏霜既一定要試下 大推👍🏻 中湯同埋紅湯都係叫餸跟餐咁叫既~紅湯係羅宋湯 入面好多蔬菜好足料 酸酸地幾開胃🤤中湯係老火湯 飲落唔係味精湯 好似屋企煲果啲咁架😬 泰式香辣炒蜆 超香!!!唔會好辣 炒得好野味 送飯一流😋 蜆有好多 蜆肉厚肉又冇沙👍🏻 套餐包左白飯、湯、同埋飲品添~ 黃金蝦球一上枱個蛋黃味就好強 好香呀😍 蝦肉彈牙又大大隻 炸得香脆唔油膩 好味😋 極上菠蘿咕嚕肉黎食小炒一定會叫既咕嚕肉 分量好多呀 每舊肉都係比咕嚕汁包住架😍 菠蘿都好甜 全碟餸就係酸酸甜甜好開胃🤤 魚香茄子煲即叫即整 熱辣辣上枱😋 魚香味撲鼻 茄子入味 個汁唔會

入到去坐低睇睇餐牌就用QR code落單啦好方便~
諗左一陣終於揀好食咩啦~

飲品好快就黎到啦~

杏仁霜

中湯同埋紅湯都係叫餸跟餐咁叫既~
紅湯係羅宋湯 入面好多蔬菜好足料 酸酸地幾開胃🤤
中湯係老火湯 飲落唔係味精湯 好似屋企煲果啲咁架😬

魚香茄子煲
即叫即整 熱辣辣上枱😋 魚香味撲鼻 茄子入味 個汁唔會超鹹 送飯岩岩好🤣
魚香茄子煲

整體來講 呢間 極上冰室 環境舒適 食物出色 小炒有鑊氣 我食哂成個飯🤣 下次再黎試其他菜式同埋個下午茶餐😬