2022-10-08 20 瀏覽
次次gel甲出開尖沙咀都會搵啲唔同餐廳試下,今次就碌碌下搵到呢間酒吧餐廳!因為喺酒吧餐廳,所以如果想嚟記得做定快測~餐廳感覺新淨,環境舒服,音樂聲量適中,所以都好啱三五知己、屋企人、情侶去一路食下野一路傾偈💬 仲有森系裝飾打卡📸而且野食選擇其實都唔少,可以滿足唔同口味嘅朋友~🙆🏻‍♀️✨ 明太子沙律本身自己都鍾意食明太子,所以就要左個明太子沙律食!佢嘅明太子係切成一粒粒,再加上海草撈埋沙律醬做左呢個沙律。海草好爽口,加上明太子嘅個隻鹹香味,成件事好開胃🙆🏻‍♀️✨ 香烤牛仔骨烤得好香,調味、生熟程度亦都適中👍🏻 平時好驚啲餐廳會落好多調味、搞到好鹹,但呢碟完全無問題👍🏻✨ 烤冬陰功雞翼雞翼烤得剛好,咬落去好juicy,唔會煮到乾晒👍🏻 而冬陰公嘅味亦都適中,會食得出冬陰功,但又唔會重手到食唔到👍🏻✨ 千島醬海鮮薄餅之前上網碌到薄餅見到個底同平時唔同,係好似春卷/蛋卷/crepe皮咁已經覺得好特別!自己食過就覺得呢個做法好聰明,又脆、又唔會好多麵粉搞到好飽👍🏻 另外要讚千島醬調味,夠味得嚟唔會好膩、唔會dominate左成個薄餅嘅味。而且海鮮配料都好足,每咬一啖都有呢🙆🏻‍♀️✨ 香煎北海道帶

而且野食選擇其實都唔少,可以滿足唔同口味嘅朋友~🙆🏻‍♀️

✨ 明太子沙律

✨ 香烤牛仔骨

✨ 烤冬陰功雞翼

✨ 千島醬海鮮薄餅

✨ 香煎北海道帶子配牛肝菌忌廉意大利麵
好香!帶子超大粒、而且煎得好靚😚 個pasta好實在、好好咬口!細心食仲食到佢pasta個蛋黃味好香😋 而且牛肝菌忌廉醬其實包滿住每一條pasta,鍾意食菌類嘅朋友唔好錯過😎