2023-03-19 80 瀏覽
今日同朋友行街,見到呢間裝修好夢幻、好少女嘅餐廳,於是吸引左我地入去食晚餐。 首先個餐湯係營養價值高嘅南瓜湯,啖啖都有好幼細南瓜蓉! 主菜係龍蝦汁芝士焗海鮮飯,上面鋪滿海鮮:蝦、蜆等,份量都唔少。飯粒硬度適中,唔會太硬,亦唔會太淋。 烤美國安格斯肉眼牛扒,雖然唔厚身,但都好juicy,牛味重,表面有烤香嘅味道,肉質嫩。同香脆嘅薯條簡直係絕配! 特飲都有好多選擇,我最後揀咗宇治抹茶士多啤梨鮮奶,呢個配搭好夾,飲倒少少酸酸甜甜嘅士多啤梨味,幾特別!我朋友揀咗蜜桃茶,佢話既有甘醇嘅茶香,又有甜甜嘅果香,味道清新! 最後點了個原味梳乎厘班戟,賣相好吸引,淋上蜜糖、好好味,蛋味濃郁,甜度適中,好鬆軟! 我哋都覺得呢間餐廳唔係「虛有其表」,食物方面有質素、有驚喜,款式很多,下次一定要再來試試其他! 提外話,侍應好細心,會主動拎個鈎比我地鈎住個袋,讓我們坐得更舒服!
首先個餐湯係營養價值高嘅南瓜湯,啖啖都有好幼細南瓜蓉!