2012-08-27 102 瀏覽
臨時約去的飯局, 朋友選了這裡, 因為聽說有質數朋友打去訂位, FULL 佐啦, 但 21:00應該接到 WALK IN,去到, 剛好角落有張2人檯實在有點肚餓, 見到餐牌2人SET DIN, 乜都有, 就呢個啦開動了, 看到架上有新蠔2隻, 青口, 蜆, 蝦, 螺, 全部都新鮮, 食得好滋味.之後沙律, 都係唔錯, 個汁好開胃,要讚0既係餐湯, SOUP OF THE DAY 係磨孤湯, 朋友點了這款, 而我點了羅宋湯一放上檯, 就聞到好香0既孤味,忍唔住,試了兩口, 嘩, 好似食佐食個孤咁, 正!我個羅宋湯都好重牛味, 又夠辣 敢滯就飲呢款啦.之後 MAIN COURSE, 係 T骨, MEDIUM, 做到WOW(熱碟上), 外表焦焦, 入面仲係鮮嫩, 煎得好黑松露意大利飯, 唔孤寒, 俾足成羹黑松露 好鐘意, 飯有少少焦, 正!到甜品, 有好幾款, 朋友點了 意大利芝士蛋糕, 以我就點了心太軟,我冇試佢果個, 因為我要先處理心太軟(凍碟上), 冇雪糕跟, 但係都整得唔錯, 流心架, 朱古力都幾濃好飽最後唔可以加錢轉其他特式飲品, 兩杯凍檸茶啦唯有..價錢, 質素成正比,
臨時約去的飯局, 朋友選了這裡, 因為聽說有質數
去到, 剛好角落有張2人檯

開動了, 看到架上有新蠔2隻, 青口, 蜆, 蝦, 螺,
全部都新鮮, 食得好滋味.

之後沙律, 都係唔錯, 個汁好開胃,

我個羅宋湯都好重牛味, 又夠辣
敢滯就飲呢款啦.

黑松露意大利飯, 唔孤寒, 俾足成羹黑松露
好鐘意, 飯有少少焦, 正!

但係都整得唔錯, 流心架, 朱古力都幾濃
好飽

最後唔可以加錢轉其他特式飲品, 兩杯凍檸茶啦唯有..

價錢, 質素成正比, 所以好滿意
真係得喎
題外話/補充資料: 座位, 有點窄... 侍應倒潟水, 我地張檯有少少斜, 等佢回頭抹, 真係一額汗, 我好焦急呢..0的水差唔多流到我座位啦, 佢仲同拍檔聊了一會..... 好彩, 佢記得回頭, 截得住... XD
2012-08-25
慶祝紀念