見到新開食店,食評個個都話好食, 即刻好想黎試下!!餐廳位置交通方便亦易搵, 不過座位唔多, 今日8點幾黎到就要等等位~佢賣既丼其實得3款, 一眼睇晒~ 我地揀左海老天丼同埋海膽天丼!點完餐後店員向我地介紹左佢地既醬料,可以按自己口味撈飯食!佢既丼係用日本珍珠米架, 食落真係唔同d! 煙韌又有點黏每個丼基本上都有野菜天婦羅,同流心蛋天婦羅~ 無錯! 係流心蛋天婦羅!蛋黃可以撈飯, 食落又滑,又脆, 好特別!! 海膽係用紫菜兜住再輕輕炸左, keep到海膽既香滑架!其餘每款天婦羅都炸得好香脆,炸粉係好薄好薄架!! 非常讚呀一個set 係會有麵豉湯同沙律(而家先發現無俾到沙律我地wor...),佢個麵豉湯都做得好好, 除左一般餐廳既豆腐,仲有腐皮同菇, 飲落口感豐富好多! 絕對係有用心製作!呢個價錢, 食到咁既質素, 真係物有所值呀, 絕對要試呀!!
見到新開食店,食評個個都話好食, 即刻好想黎試下!!

點完餐後店員向我地介紹左佢地既醬料,可以按自己口味撈飯食!
佢既丼係用日本珍珠米架, 食落真係唔同d! 煙韌又有點黏

蛋黃可以撈飯, 食落又滑,又脆, 好特別!!

流心蛋
海膽係用紫菜兜住再輕輕炸左, keep到海膽既香滑架!

其餘每款天婦羅都炸得好香脆,炸粉係好薄好薄架!! 非常讚呀

海老天丼
海膽天丼

2016-07-01
20 分鐘 (堂食)
流心蛋
海老天丼