2023-01-19 97 瀏覽
餐廳裝修細至大門嘅獅子門把,大至掛滿雀籠、百藥櫃,都滲透出陣陣古典優雅嘅感覺☺️裝修都咁細緻,食物都唔馬虎。餐廳招牌菜「十三少酸菜魚」係用每日新鮮嘅魚+鮮魚熬製 3個鐘嘅湯底+來自四川嘅香料同辣椒+ 老墰酸菜,啖啖都係心機🫶🏻最後仲有養顏糖水-紅棗雪耳糖水食😊😊∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 椒麻皮蛋 $42皮蛋金黃剔透,口感大致上同普通皮蛋差唔多,蛋黃部分有少少黏性,但呢款嘅蛋香味比較濃,真係齒夾留香!加埋辣椒、醋 & 辣油,味道好過癮😆❥ 川式口水雞 $78用新鮮雞去整,雞皮爽口,肉質相對地滑溜,骨唔多,啖啖肉,仲好鮮味。再配埋又香辣又麻嘅紅辣油同辛香料,好惹味😋❥ 十三少酸菜魚 (標準) $248魚肉有厚度、大大片,肉質嫩滑。當中嘅配料: 酸菜、蘿蔔、萵筍除咗保留到本身嘅口感之外,仲吸晒鮮甜嘅魚湯。整體味度集麻、辣、香、酸於一身🤩∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴
最後仲有養顏糖水-紅棗雪耳糖水食😊😊

❥ 椒麻皮蛋 $42

❥ 川式口水雞 $78
再配埋又香辣又麻嘅紅辣油同辛香料,好惹味😋

❥ 十三少酸菜魚 (標準) $248
魚肉有厚度、大大片,肉質嫩滑。
整體味度集麻、辣、香、酸於一身🤩