2010-05-11
見雜誌有介紹, 好似好得咁, call埋班friend 黎試下.不是純廣東式的麵食, 有d南洋風味, 仲有馬拉既喇沙. 小食叫左芝麻豆腐, 基本上同日本店果d 一樣. 好開胃, 不過好細碗. 再叫個花鵰鵝肝, 好大件, 凍食, 又唔似法式凍鵝肝軟滑, 冇入口即化既感覺, 因為應該係蒸熟左既, 比較實, 酒味又唔濃, 亦冇油香. 總之唔知點咁. 唔係唔好食, 但又唔係好食. 朋友們選了本地新鮮牛坑腩 同魚片頭, 成60蚊碗, 都幾貴, 不過肥肥地既位置夠爽, 瘦既位置又好霖, 幾有牛味. 河粉唔算太滑, 麵比較出色. 自己揀了牛脷撈粗配荅拉醬, 牛脷軟熟, 不過幾騒, 荅拉醬好好味, 好似馬拉盞, 但又唔辣, 好香口, 正! 又試左碗海鮮喇沙, 唔夠椰又唔夠咸鮮, 淨係辣辣地咁. 整體黎講食物ok, 環境乾淨舒服. 以後想食碗好少少既麵, 唔駛去筲箕灣排隊, 又唔駛去銅鑼灣咁遠.
不是純廣東式的麵食, 有d南洋風味, 仲有馬拉既喇沙.
又試左碗海鮮喇沙, 唔夠椰又唔夠咸鮮, 淨係辣辣地咁.