餐廳: 喜喜冰室
資訊:

2018-11-27 612 瀏覽
環境:餐廳主打懷舊冰室風味, 室內室外環境都經過設計, 好有心思. 餐廳門前擺左一張乒乓波枱, 仲有幾個懷舊擺設, 未入去都有d 80年代感覺, 入到餐廳, 當然唔少得佢出名既小巴卡位, 的確整得幾靚, 都難怪咁多遊客專程黎到呢間冰室打卡.食物: 第一次黎喜喜冰室, 叫左佢個招牌黑白多士, 雞肶西炒飯同冰室必食既紅豆冰. 首先講講佢個黑白多士, 我個人認為味道一般, 唔係特別好食, 同平日茶餐廳既多士差唔多, 可能用番花生醬會好食d. 至於雞肶炒飯, 我覺得整得唔錯, 不過不失, 雞肶炸得脆口, 炒飯底亦唔錯, 茄汁味濃. 最後要講下呢間既紅豆冰, 本身見佢用刨冰整紅豆冰都有期待, 但飲完覺得味道一般, 仲有少少怪味, 可能蓮子或紅豆唔夠新鮮, 所以紅豆冰係有d 令人失望.價錢:價錢比坊間茶餐廳貴, 紅豆冰$36, 多士同炒飯$20-$50, 可能名氣既關係, 不過論餐廳設計的確有心思, 可以黎試試, 至於食物質素, 我認為要花多點心思先對得住個價錢.

環境:

, 都難怪咁多遊客專程黎到呢間冰室打卡.

食物:

首先講講佢個黑白多士, 我個人認為味道一般

黑白多士

黑白多士