2007-04-04 21 瀏覽
慕名而來,行一條大斜路才到高街,如果唔係住呢度附近,真係好難會專程來試。1:45pm到達,店內還有八、九成滿,唔通真係咁好?就來個牛雜河,$16,同區來說算貴,本來想食多碟菜,但要$10,所以還是放棄了。心諗:行落電車路$12已有碗牛雜麵,$5有碟菜啦。不用兩分鐘便有得食,河粉分量不算多,但牛雜就真係好足料,堆到成碗滿晒,最愛的牛膀雖只有一塊,但件頭很大。牛雜都幾冧,好香八角味,牛腸洗得好乾淨,絕無苦味。唔知係咪我大食,食完一碗唔多夠飽喎。不過,食完之後,我都寧願比多幾蚊,行多幾步,上黎呢度食。起碼我感覺到呢d係有heart的食物。順帶一提,見到好多人食叉燒麵,鍾意的話可以試下。但浸過湯的叉燒唔係我杯茶。

1:45pm到達,店內還有八、九成滿,唔通真係咁好?