2008-04-09 5 瀏覽
蒙牛成日話呢度西餐好正, 又有soho水準, 今日終於一試由於唔太餓, 只係點左個海鮮意大利飯, 四十幾蚊真係抵, risotto有點overcook, 欠了彈牙口感, 蜆肉多而濃郁, 帶子味道只是一般, 帶有雪藏貨的死實感覺, 魚柳ok香滑, 好在它没有加港式最愛的…..蟹柳, 否則便會完全大扣分. 賣相不錯, 飯中散發啖啖芝士的濃郁香味, yummy~~~蒙牛點了頭盤的香煎鵝肝, 鵝肝味道淡了點, 油份不多, 配以鮮甜的啤梨片, 剛好中和了鵝肝的油膩口感. 如果鵝肝可以煎得香脆一點會更好. 貪心的蒙牛, 主菜又來一個鵝肝牛柳, 這個鵝肝跟之前的一樣, 牛柳做的只是一般, 肉質一般不是特別香軟, 肉汁都只不過ok, 不過起碼點五成熟都做到五成, 比扒王之王的好得多吧! 伴碟的薯菜也是有板有眼, 薯蓉香滑美味附送的甜品朱古力蛋糕, 朱古力味濃, 但雪得太硬而且雪味太重, 為晚飯劃上了不完美的句號
蒙牛成日話呢度西餐好正, 又有soho水準, 今日終於一試