2016-05-17 805 瀏覽
是日又離到大埔,朋友帶路去食呢間餐廳,佢話食過覺得醉雞好好味。我本身好鐘意醉雞,加上食粉麵嘅地方有醉雞食都幾好奇想試下。我哋三人行下午一點左右到達,雖然唔使等位,不過已經坐得8899因為座位唔多。豬潤米粉豬潤好大件,爽口又滑兼好粉,煮得啱啱好,好好味啊而個湯底望落幾清,但好夠味。鹵水豬頭肉麵朋友嗌嘅鹵水豬頭肉麵。因為未食過豬頭肉,所以試下,上枱先知原來係豬耳好大碟啊!我哋三個人都夠食!豬耳切得好薄,咬落好爽脆,味道調得幾好,唔會好鹹 齋食唔送麵都ok,落咗麻油好香。上湯生菜清清地嗌多個上湯生菜,生菜好入味兼仲係好爽脆花雕醉雞最期待嘅花雕醉雞 原來呢度嘅醉雞係醉雞脾離㗎!雞肉又厚又實,外皮仲好爽脆。酒味唔算太濃,平時唔鐘意花雕酒味嘅朋友都可以試一試窩。另外朋友仲嗌咗牛筋麵,我夾咗舊牛筋試下,係偏爽口嘅。見到餐牌有豬肺,好特別下次要再離試一試另外朋友仲話呢度嘅豬扒都好味,好期待下次再來!

豬潤米粉
豬潤好大件,爽口又滑兼好粉,煮得啱啱好,好好味啊
而個湯底望落幾清,但好夠味。
鹵水豬頭肉麵
豬頭肉
上湯生菜
清清地嗌多個上湯生菜,生菜好入味兼仲係好爽脆
上湯生菜
最期待嘅花雕醉雞
花雕醉雞
另外朋友仲嗌咗牛筋麵,我夾咗舊牛筋試下,係偏爽口嘅。

見到餐牌有豬肺,好特別下次要再離試一試
另外朋友仲話呢度嘅豬扒都好味,好期待下次再來!
2016-04-17
豬頭肉