2023-04-17 28 瀏覽
朋友住開附近,每個星期都會去聚一聚,今日佢帶我地去食串燒。一坐低即刻叫左啤酒先,無幾可有得飲,日本啤酒,一個字,爽!第一下上左枝豆先,會粒都脹卜卜,好香豆味帶小小鹽,送啤酒吹水一流!之後上埋燒肥牛金菇,肥牛唔會太肥,夾埋金菇既汁,都唔會痴牙,好爽口,肥牛都唔鞋,無得輸。如果唔想食甘多肉,都可以叫燒娃娃菜黎食,初頭以為會好乾,多數去bbq都會燒到d菜好乾身,但呢到唔會有呢個問題,岩晒d唔食牛既朋友,之後我地都有再落呢2個串燒,因為唔夠分😂😂之前反國內好鍾意食燒韮菜,現家香港都唔另外,完全係我鍾意既口感,又夠味,豆卜又燒到脆卜卜,見到都流口水🤤朋友話四季豆都好爽口,又甜,唔會覺得食完好口乾最後叫埋燒玉子同薯仔,玉子當做甜品,好彩佢唔係好甜,我平時係出面食既玉子都偏甜,薯仔就比較爽口,羅黎送啤酒唔錯。最重要係同成班朋友一齊,甘樣就不知不覺2個鐘啦,下次都會再反去食,因為坐得好舒服。👍🏻
朋友住開附近,每個星期都會去聚一聚,今日佢帶我地去食串燒。
一坐低即刻叫左啤酒先,無幾可有得飲,日本啤酒,一個字,爽!
朋友話四季豆都好爽口,又甜,唔會覺得食完好口乾