2019-06-27 122 瀏覽
今次人氣火鍋店川婆婆開咗新分店係旺角家樂坊,聽聞環境舒適,食物高質所以約埋朋友一齊食!. 首先一入到去,有個靚靚打卡位寫住壹爐壹鍋,代表住佢地係可以打邊爐,亦都可以燒食物。. 講下啲唔洗自己煮嘅野食先,我地叫咗個檸檬酸菜魚(小辣)$198好大盤,塊塊魚都好厚身同咪新鮮,絕對唔係雪魚嘅味道。本身以為會係勁酸,因為酸上加檸,結果冇話超酸,有淡淡檸香味做點綴好加分。個萵筍入曬味,但本身就鮮係好清甜,唔會好咸,所以好好味。.去到打邊爐環節我覺得真係好大滿足感。揀咗個招牌鴛鴦鍋,亦叫呢個三層架叫做牛魔王$688有A5和牛,本地牛頸脊,安格斯,和牛粒見到和牛真係個油脂分佈好靚,基本上滾幾下已經可以擺入囗,唔多雖要咀嚼,而牛頸脊都係真心好香夠咬口,值得一試!.最後講下燒物,會有個爐係到有個服務員會幫手。我地今次叫咗個刺身級別嘅蠔來食。$48隻分別係芝士味,黑松露,辣味。我地話唔洗煮到well done。蠔真係好肥美亦都十分之鮮甜,冇比啲flavour蓋過!

去到打邊爐環節我覺得真係好大滿足感。
揀咗個招牌鴛鴦鍋,亦叫呢個三層架叫做牛魔王$688
有A5和牛,本地牛頸脊,安格斯,和牛粒

蠔真係好肥美亦都十分之鮮甜,冇比啲flavour蓋過!

• 牛魔王