2022-07-14 897 瀏覽
終於嚟到雄記美食,之前嚟咗幾次都摸門釘,今次終於入到嚟叫咗咖喱牛腩撈麵,本來係叫清湯腩嘅,點知隔離幾個人都食咖喱,落單時忍唔住叫店員幫我改咗做咖喱,呢度貼深度㗎呢度有得揀大中小辣,即係唔係做完一煲,就咁不上去個碗到咖喱好香,材料切到好細粒,牛腩炆到好林,薯仔入味,撈埋麵食,味道簡直一流,略嫌個汁比較稀,唔夠杰身蝦米煎腸粉加蛋:呢個煎到好香脆,微微朝香,隻蛋唔會煎到全熟,仲有啲蛋汁喺中間流出,開埋個腸粉食,真係好香,我仲忍唔住將啲腸粉墊埋落個咖喱汁度食,原來都好夾,唔怪得知佢有得叫咖喱牛腩腸粉最後今日賣晒腐竹糖水,店員推介冬瓜茶,唔算太甜,有冬瓜嘅甜味,解渴一流值得一題,正值午市去食,店員好忙,但係都好有禮貌,抹枱都好細心。
終於嚟到雄記美食,之前嚟咗幾次都摸門釘,今次終於入到嚟