2014-03-28
今日同老婆浪漫一下, 去左呢度食意菜, 前幾日已打去訂位了.原來呢度的星期日只有DINNER SET, 無平時食到的那個MENU. 睇左陣就ORDER左香煎海鱸魚伴意式燴海鮮同埋意式香草包糠焗帶子, 然後就去拎頭盤食下先.頭盤有:凍蝦 - 麻麻地, D肉有D梅不同的HAM - 全部都好好味, 好味過5星級酒店個D自助餐既HAM凱撒沙律 - D菜都好新鮮好乾淨食左幾轉頭盤就停下來, 個WAITER見我地停低左, 就過來問我地係咪可以上個湯了.周打海鮮湯 - 麻麻地, 渣太多, 湯太少, 味道亦唔覺特出.意式香草包糠焗帶子 - 個配搭幾特別, 面包糠炸到脆脆地, 面頭唧左D唔知咩醬, 味道幾好, 帶子亦不會過熟, 所以咬口一D都唔硬;香煎海鱸魚伴意式燴海鮮 - 魚皮煎到脆脆地, 肉質好滑, 口感唔錯, 味道非常GOOD!甜品方面, 我老婆選了朱古力脆餅, 佢話個餅底好好味;我就要左個意大利雪糕, OK丫, 無咩特別.埋單既時候, 個經理仲會主動問我有無匯豐白金卡, 話會有85折優惠, 值得一讚!結論: 味道好, 環境舒服, 服務非常細心!
原來呢度的星期日只有DINNER SET, 無平時食到的那個MENU. 睇左陣就ORDER左香煎海鱸魚伴意式燴海鮮同埋意式香草包糠焗帶子, 然後就去拎頭盤食下先. 頭盤有:
凍蝦 - 麻麻地, D肉有D梅
凱撒沙律 - D菜都好新鮮好乾淨 食左幾轉頭盤就停下來, 個 WAITER見我地停低左, 就過來問我地係咪可以上個湯了.
周打海鮮湯 - 麻麻地, 渣太多, 湯太少, 味道亦唔覺特出. 意式香草包糠焗帶子 - 個配搭幾特別, 面包糠炸到脆脆地, 面頭唧左D唔知咩醬, 味道幾好, 帶子亦不會過熟, 所以咬口一D都唔硬; 香煎海鱸魚伴意式燴海鮮 - 魚皮煎到脆脆地, 肉質好滑, 口感唔錯, 味道非常GOOD! 甜品方面, 我老婆選了朱古力脆餅, 佢話個餅底好好味; 我就要左個意大利雪糕, OK丫, 無咩特別. 埋單既時候, 個經理仲會主動問我有無匯豐白金卡, 話會有85折優惠, 值得一讚!
結論: 味道好, 環境舒服, 服務非常細心!