餐廳: 堤岸酒吧及餐廳
資訊:

好朋友生日,佢想食afternoon tea,揀咗呢間,我就預早一個星期book ,特別留海景枱。 靠窗邊係四人枱,二人枱係靠牆,都幾闊落坐得幾舒服老實講,呢啲tea set 梗係享受睇多過享受食,賣相係相當唔錯,睇返其他食家嘅評論,佢哋影嘅相確實係好夢幻,好似置身愛麗絲夢遊仙境,睇返我影嘅相,幾realistic,係我風格同埋真係好似裝置藝術品一樣,原來每次嘅擺位都唔一樣至於味道,係比我想像中好嘅,因為我都幾驚好睇唔好食,但我覺得係比一般更好最特別係cotton candy,不過打出嚟嘅棉花唔係好幼滑,好實,唔係一絲絲軟綿綿。而且溶得好快,唔知係咪因為啲空氣太潮濕,影多幾張相就成個縮晒水,溶晒。香芒龍蝦三文治配搭新鮮,食得出龍蝦鮮味,芒果好香唔會酸鵝肝批多士舊鵝肝就真係細咗少少,但都食到鵝肝香嘅香味,多士都整得脆,唔太硬煙三文魚忌廉卷好味,忌廉好creamy好香,原來兩樣嘢好夾甜品最好味係 Tiramisu 配法式蛋白餅,個蛋白餅質地整得好好,好脆唔會太甜,兩樣嘢夾埋嘅口感好正樹頭蛋糕配金橘忌廉忌廉,都幾得意幾有新意,食落好似食緊橙朱古力咁,啱晒鍾意食好濃好厚嘅朱古力的人特別要讚嘅係
靠窗邊係四人枱,二人枱係靠牆,都幾闊落坐得幾舒服
同埋真係好似裝置藝術品一樣,原來每次嘅擺位都唔一樣

香芒龍蝦三文治配搭新鮮,食得出龍蝦鮮味,芒果好香唔會酸

煙三文魚忌廉卷好味,忌廉好creamy好香,原來兩樣嘢好夾

特別要讚嘅係服務好好,個服務員一直都好Friendly ,因為我訂餐廳嘅時候忘記咗話要生日牌,到即日先至提出,佢哋就話儘量着被準備,最後拎出嚟嘅時候仲同我地一齊唱生日歌,令我朋友好surprise好開心!
而且全程都helpful,令到食個下午茶都加晒分!
2016-05-22
用餐優惠