2018-09-07
話說夜晚放工肚餓,平時經過此處知道開得比較夜,專登兜過黎食野,入去話兩人,一個肥阿姐安排我地坐低,我屁股都未貼到張櫈,另一個瘦阿姐以九秒九的速度飛埋黎話,尼張四人台黎架,去後面果張二人台啦。我明白香港餐廳細座位要善用,但使唔使去到咁極致?已經夜晚十一點幾,得三兩台客,驚爆場咩?再者,其它台都係坐四人台,連一個人都坐四人台,真係唔係好明點解要咁做,要安排我地去同人地搭台。最奇怪係跟住入黎的兩個客又安排坐那張四人台,感覺好受歧視。不過OK,FINE,香港人能屈能伸,我地坐低另一張台,叫左三文魚壽司,元貝壽司,玻璃蝦壽司,立魚壽司,三文魚刺身,三文魚手捲,跳舞蝦刺身。要稱讚這店的師傅刀工的確一流,可以將三文魚起到紙咁薄做三文魚壽司,元貝好似橡膠咁硬,食左eng胃,三文魚,玻璃蝦和立魚淡而無味。得跳舞蝦稍微正常,不是好,而是正常。極速食完餐宵夜,幾個阿姐阿伯係隔離圍住你張台,但又唔係做野,水又唔斟,總之感覺極差。有種強烈感覺他們只顧搵錢,完全唔理顧客感受,莫講話提供什麼服務。總之祝老板好運啦。不會有下次。