2018-11-14 346 瀏覽
接上文, 由於係同日既下午2:56 係金魚街果間分店食唔到想食既沙茶牛肉公仔麵 , 所以, 經confirmed MOKO 依間有就上咗黎依間食. 但真係失望, 未食已經覺得作為一間食店黎講, 好唔掂!!! 希望有關管理層睇到並重新制定管理方針!去到MOKO要花啲時間先搵到, 去到等位, 係我前面有4個人排隊, 而跟我後邊既係一個人.  咁啱有張二人枱走, 阿姐係店內向外大聲叫喊: 有無一位?! 哈, 好正, 阿姐睇唔到我囉, 比我後面個人入先,  我跟住入去, 就安排返個位比我. 當我準備叫嘢食時, 一位短頭髮阿姐叫我等陣......等佢開機落ORDER (點解我要提? 因為佢既語氣唔好仲有啲寸). 我ORDER完後, 我對面位既客落都ORDER啦, 阿姐又係用佢啲寸寸貢既語氣'教'個客ORDER, 教佢要叫野食先再叫野飲, 又唔好散叫要叫餐, 會平啲.  過咗一陣, 隔離枱想要ORDER, 阿姐就話佢個手帳無電, 叫個客自己用個TABLET ORDER!講返啲食物, 我叫咗個沙茶牛肉公仔麵常餐, 個麵OK, 但兩條香腸好鹹...... 我見都好多人叫蛋撻食, 都諗住試下, 點知,

講返啲食物, 我叫咗個沙茶牛肉公仔麵常餐, 個麵OK, 但兩條香腸好鹹...... 我見都好多人叫蛋撻食, 都諗住試下, 點知, 當我叫著長頭髮阿姐想佢幫我落ORDER時, 阿姐話'無喎, 啱啱果轉無晒.' 跟住轉身走...............  我搵返佢再問幾時會有, 阿姐話'要等3-4個字, 但可能都無, 因為出邊仲有外賣既等緊', 聽完佢咁講, 我真係好唔開心亦都無ORDER. 之後, 另一枱卡位有兩個人見到阿姐送上蛋撻比坐對面既客即時話'我哋黎先叫先, 點解佢哋有蛋撻先'! 阿姐答話唔一定入坐先叫先就會有先!!!  真係精彩, 我都係第一次見有啲服務態度可以差到咁......

我比錢時問收銀姐姐, 佢話蛋撻3-4個字先有新出爐, 一爐25-30個.  真心, 如果咁賣蛋撻不如唔好賣或者拎籌等啲客知到有定無, 要等幾耐同等幾多個先有.

我諗有得揀我都唔會再揀去文華食.
沙茶牛肉公仔麵常餐
2018-11-10