2016-10-26 512 瀏覽
呢間品甜都好似新開咗ok耐喇~由佢新開個陣開始我哋一家人已經成日落去食 我阿爸好少會肯成日去食同一間嘢,除非佢覺得抵食啦。首先有頭盤 melon n parma ham~果次係第一次食呢個,唔錯仲伴埋黑醋比我哋然後就有caesar salad with smoked salmon~一如既往咁好味啦~而且沙律好難整得難食嘅😂然後就有carbonara~個忌廉汁整得好濃 所以啲意粉都好入味又有我最鍾意嘅洋蔥同磨菇喎!正不過我爸媽就覺得啲意粉太硬身,同左侍應反映之後佢哋竟然成碟攞入去再煮比我哋😳 雖然我阿爸阿媽都係覺得有啲硬 但係咁嘅服務態度已經令人好滿意喇然後有鹹豬手~我阿爸就最鍾意食豬手架勒 佢都話好好味皮脆,肉又多又入味又有口感伴碟有薯條~ 另外一提 呢間餐廳嘅薯條都好好味架!係厚切嘅 仲會有茄汁同芥辣醬比你點~然後就到牛扒喇~阿媽鍾意食熟啲嘅牛扒所以我哋一定要就佢食熟啲😂不過就算煎得熟啲都不減豐富嘅牛味~另外伴碟係薯仔~正!果日係本人生日所以家人嗌咗個拿破崙😛不得不提嘅係呢間餐廳嘅甜品都好有水準!大家都可以試下😆拿破崙同出面一啲名牌子賣嘅一樣咁好味~ 酥皮又脆 中間嘅cream又多伴

我阿爸好少會肯成日去食同一間嘢,除非佢覺得抵食啦。
首先有頭盤 melon n parma ham~

果次係第一次食呢個,唔錯
仲伴埋黑醋比我哋
一如既往咁好味啦~而且沙律好難整得難食嘅😂
然後就有carbonara~
個忌廉汁整得好濃 所以啲意粉都好入味

又有我最鍾意嘅洋蔥同磨菇喎!正

然後有鹹豬手~
我阿爸就最鍾意食豬手架勒 佢都話好好味

皮脆,肉又多又入味又有口感

伴碟有薯條~
另外一提 呢間餐廳嘅薯條都好好味架!

係厚切嘅 仲會有茄汁同芥辣醬比你點~
然後就到牛扒喇~
阿媽鍾意食熟啲嘅牛扒所以我哋一定要就佢食熟啲😂

不過就算煎得熟啲都不減豐富嘅牛味~

另外伴碟係薯仔~正!
果日係本人生日所以家人嗌咗個拿破崙😛
不得不提嘅係呢間餐廳嘅甜品都好有水準!大家都可以試下😆

伴碟嘅水果都好新鮮好甜~

總之品甜呢間餐廳真係值得一試~

嘢食嘅水準真係相當高,而且侍應同埋廚師嘅服務態度都好好~

(仲記得第一次嚟嘅時候,嗌咗個甜品,個甜品出到嚟我哋先發覺個雪糕上面好似係有花生(但我對花生敏感),於是我哋就問廚師係咪有花生啦,佢話係。咁都無所謂嘅,我唔食姐~ 但係佢竟然比多個上面冇灑花生嘅雪糕我哋😳)

所以大家嚟開土瓜灣記住嚟試品甜呀!