2010-01-25 4 瀏覽
一入到去門口, 位到未搵d火就黎喇, 問我地幾多位, 我咪答佢2位law, 個侍應唔係帶我地去搵位o架播, 係求其指我地去圓枱坐, o禁你問乜野我地幾多位o者, 茶餐廳自己搵位咪得law都算啦~~叫個侍應黎落單啦~~好似趕時間o禁, o益左個印尼海鮮炒飯, 問佢有冇忌薕湯啦~一句得埋黎話冇, o禁咪問佢有野湯, 佢話得中湯, 我心諗o禁大間餐廳忌薕湯都冇, 有冇攪錯呀, o禁我咪唔要湯叫奶茶law, 個侍應一聽完就o係千分一秒ge時間轉身就走喇播, 有冇o禁趕時間呀, 點幾鐘食飯時間都就黎完啦, 扮咩忙o者~個飯黎到個賣相都ok ge, 不過應該係落左好多老抽law, 勁深色, 個餐牌寫住係辣ge, 但係食完都係一個普通ge海鮮炒飯一d都唔辣, 個飯仲大到好似俾地盤叔叔食o禁, 食幾餐都得, 食到飽都仲剩底3分2個飯, o禁咪諗住唔到浪費啦, 俾個外賣盒拎走去啦~叫經理埋黎俾個外賣盒, 佢話要叫"一蚊", 都算啦, 而家好多餐應都要加一蚊o架喇, o禁咪話ok啦, 佢即刻驚死我地改口唔要個外賣o禁, 拿拿林攞張單去加返"一蚊", 攞左黎之後, 真係覺得好飽連杯奶茶都飲唔落, 咪諗住叫佢

個飯黎到個賣相都ok ge, 不過應該係落左好多老抽law, 勁深色, 個餐牌寫住係辣ge, 但係食完都係一個普通ge海鮮炒飯一d都唔辣, 個飯仲大到好似俾地盤叔叔食o禁, 食幾餐都得, 食到飽都仲剩底3分2個飯, o禁咪諗住唔到浪費啦, 俾個外賣盒拎走去啦~叫經理埋黎俾個外賣盒, 佢話要叫"一蚊", 都算啦, 而家好多餐應都要加一蚊o架喇, o禁咪話ok啦, 佢即刻驚死我地改口唔要個外賣o禁, 拿拿林攞張單去加返"一蚊", 攞左黎之後, 真係覺得好飽連杯奶茶都飲唔落, 咪諗住叫佢俾多個外賣杯拎走埋佢啦, 點知佢話又要"一蚊", 有冇攪錯呀, 外賣杯都要加多"一蚊"計埋個飯盒冇啦啦加左"2蚊", 仲要個侍應走埋黎同我地講如果你地就o禁叫外賣咪唔使加錢law, 你地o係度堂要又話要拎走, 就要每次加一蚊o架喇~~(o華~~真係唔該曬你個解釋wor, o禁如果我有7個人去食, 有湯有飯有甜品, 我食唔曬要攞走, o禁你地係唔係收我 "21蚊"呀~~
)個侍應即刻扮聽唔到, 即刻彈外, 個經理一早走得老遠tim呀, 哩間野真係離曬大譜o架~~
2010-01-25