第一個上既點心係蔥花蝦米炸兩腸,腸粉皮似食緊一pat粉,0口感,蝦米完全冇味。炸兩乎合預期,唔脆。重要既花生醬同甜醬,比得一細碟,係講緊兩隻醬夾埋30ml都冇…重加咗水,連花生醬都無味…之後上炸雲吞,唔脆,細粒,外皮有油溢味,食落隻蝦有好重鹼水味,極怪。打算點個甜酸醬睇吓有冇得救,sorry,重差。醬加咗水,好淡同稀。再黎係蝦餃,張點心紙癡住咗粒蝦餃,個傳菜只係撕走咗半張唔黐住粒蝦餃既點心紙…服務態度差到呢。唔洗講,個四粒蝦餃既味道完全唔符合佢嘅價錢。上海小籠包,冇比到隻碟放喼汁,唔緊要,我叫阿姐拎。佢比錯第二個客,個客用隻手掂完隻碟,我同阿姐講佢擺錯咗,叫佢比隻新嘅我。佢入一入廚房,出嚟同我講,用咗滾水洗左,但我係叫佢比隻新嘅我…唔洗諗喼汁加咗水,完全冇味。咸水角,外皮綠色,好似幾有新意,但sorry,我食唔出有啲咩,唔係講緊個外皮,係成粒野無味。鳳爪普通,醬汁唔濃味。總結服務態度差,嘢食淡而無味甚至怪味,為咗慳錢醬汁加晒水,我就一定唔會再黎,價錢食左$242,6個點心,難食!希望大家唔好同我一樣中伏。
鳳爪普通,醬汁唔濃味。
2022-10-02