2024-07-09
午市時間叫咗客飯,但唔係爆枱不呢間野多數要你搭枱。當時對面客人走咗,個位啊姐執枱。將吉碗放入有湯個碗到,所以啲湯彈曬出來。我部電話碟餸同碗湯,水花四濺。啊姐仲望一望走,梗係叫住佢。佢仲話無,我比部電話佢睇。佢先幫我揾紙巾抹,然後另一位啊姐走來,話人都有失手,我要求換過啲野食。個老闆仲好似唔想換,係到搖頭。一路食個位啊姐不停望過來,我都唔理佢。我都諗住食完就走,點知佢有一刻近距望住我,出聲同佢講唔做就唔好做,佢仲話有病。之後另一個女人有話我唔合又成,做飲食業係咁,個老闆又走埋又話我敏感,仲不停講都有道歉換曬野食。個老闆開頭都無出個聲佢無道過歉,係後尾先走來用面前講野。其實呢間野換咗老闆,第一代個個老闆真係好人野食又好食,依家今非昔比,本身對食無咩要求,所以無咩所謂。只有一位比較後生年資較少有禮貌,個兩啊姐加個老闆,個兩個啊姐做得最耐我終於明白點解。食埋今次唔會再去,費事食幾十蚊飯比佢整到。
當時對面客人走咗,個位啊姐執枱。
個老闆開頭都無出個聲佢無道過歉,係後尾先走來用面前講野。
食埋今次唔會再去,費事食幾十蚊飯比佢整到。