2017-09-13 208 瀏覽
話說今日同媽媽出去食飯,所以就揀左間中餐。一入去都幾靚。左邊有樓梯右邊有𨋢<每日足料靚湯——眉頭花生雞腳湯>我地叫左個每日足料靚湯,今日係眉頭花生雞腳湯。<每日足料靚湯——眉頭花生雞腳湯>淨係睇啲湯渣都知道真係好足料。呢個湯份量超多,差唔多有成6-7碗。除左份量多之餘,可能因為材料足既關係,個湯好濃,但又唔係味精既濃味,好似自己係屋企煲嗰啲咁。另外,店內既待應勁好,係會幫埋你潷湯,係自動自覺嗰種,服務態度100分!<豉油雞(半隻)>呢個豉油雞一放底已經聞到好香既雞味,超級期待。<豉油雞(半隻)>一食,啲雞完全無雪味,只有好香既豉油味同雞味,相比其他酒樓好味好多!<士多啤梨骨>士多啤梨骨我都係第一次見,食落唔係好重士多啤梨味。雖然個骨係炸既,但係食落都唔覺得膩,同埋都唔算韌。<鮮百合咕嚕素肉>真係有鮮百合,媽媽好喜歡!個人唔食素肉我就唔鐘意,不過個咕嚕汁都整得幾好,唔會太稀又唔會太滐,酸度都岩岩好!整體而言,我好推介呢間酒樓!食物質素好,店員服務態度都好好(而家好少搵到服務態度咁好既食肆),價
話說今日同媽媽出去食飯,所以就揀左間中餐。
一入去都幾靚。
左邊有樓梯
右邊有𨋢

<每日足料靚湯——眉頭花生雞腳湯>
我地叫左個每日足料靚湯,今日係眉頭花生雞腳湯。
<每日足料靚湯——眉頭花生雞腳湯>
淨係睇啲湯渣都知道真係好足料。

<豉油雞(半隻)>
呢個豉油雞一放底已經聞到好香既雞味,超級期待。

<豉油雞(半隻)>

士多啤梨骨
<士多啤梨骨>

鮮百合咕嚕素肉
<鮮百合咕嚕素肉>

整體而言,我好推介呢間酒樓
食物質素好,店員服務態度都好好(而家好少搵到服務態度咁好既食肆),價錢又合理。
2017-09-04
士多啤梨骨