餐廳: 香港仔潮州海鮮酒家
資訊:

終於開返晚市堂食,星期日夜晚即刻同朋友們一行4人去深水埗打冷! 鋪頭嘅座位唔算多,不過都幾闊落,坐得舒服,唔使同人迫👍🏻 朋友們之前食開話好味,所以我特登跟佢地來試試。今次order咗一份椒鹽豆腐、一份酥炸蠔仔餅、一個香辣鮑魚雞煲、一個例牌滷水拼盤,仲有2枝Asahi、1罐可樂、4個白飯。 椒鹽豆腐 $58第一碟就已經好失望😰 明明落單話要椒鹽豆腐,一嚟到俾咗碟普寧豆腐我,即刻好有禮貌咁同個侍應講佢我哋order嘅係椒鹽豆腐,點知個侍應好似覺得我地老屈佢咁,一句唔好意思都無仲擺出一副極唔耐煩嘅樣,仲想屈我哋要咗碟普寧豆腐,超無禮貌😰😰😰 之後再上返呢碟椒鹽豆腐俾我哋先好笑,在座咁多位都未見過椒鹽豆腐係用普寧豆腐嘅樣嚟整,擺到明就係求其將頭先上錯咗嘅普寧豆腐求其加返啲椒鹽上去就拎俾我地。俾返少少heart啦大佬,做街坊生意都唔係咁求其掛🙄😤 滷水拼盤 $138呢碟滷水拼盤唔夠入味,連最易入味嘅滷水豆腐都可以無味,可想而之成碟滷水嘅質素係點啦😰😰😰 滷水鵝太肥,紅腸太薄,豬耳都係一般質素。 酥炸蠔仔餅 $108呢碟蠔餅唔錯,份量足夠,唔算厚粉,蠔仔又多又大粒,炸得酥脆,食落香口,沾d魚露

鋪頭嘅座位唔算多,不過都幾闊落,坐得舒服,唔使同人迫👍🏻

椒鹽豆腐 $58
椒鹽豆腐

滷水拼盤 $138
滷水拼盤

酥炸蠔仔餅 $108
酥炸蠔仔餅
呢碟蠔餅唔錯,份量足夠,唔算厚粉,蠔仔又多又大粒,炸得酥脆,食落香口,沾d魚露食就perfect啦😋

香辣鮑魚雞煲 $198
香辣鮑魚雞煲(半隻)
雞煲好味😋 夠辣夠惹味!雞件算多,d香辣味撈飯食一流!👍🏻

📍環境闊落,衛生尚可,服務態度極差,食物水準參差,價錢中等,埋單連加一總共$721,碟椒鹽豆腐同員工態度真係令人耿耿於懷😂😂😤😤
2022-04-24
酥炸蠔仔餅
香辣鮑魚雞煲(半隻)