2019-10-27 1677 瀏覽
話說早排有個親戚山長水遠出黎長沙灣話想去酒樓飲茶,咁就揀左百匯軒,因為一黎係商場入面,稍為企理,二黎又近地鐵站,行5分鐘左右就到。事前打電話上去訂位,佢話,得架啦,唔駛訂,你直接上黎啦!為咗上述兩個原因,算。一上到餐廳,當日中午12點見冇員工招呼就自己行入去,有個阿姐行過話,自己坐啦!咁就坐底左。之後有個阿叔問飲咩茶,我地話帶左茶葉,咁就比佢啦,點知佢粒搶左包野就行左去。之後叫野食,係張餐紙揀好晒,交埋比侍應,點知轉頭返轉頭話,賣晒,揀過樣啦。之後野食陸續到達,還可以接受。最後比錢,原來佢地應該好唔高興客人碌卡,比完錢一聲多謝都冇,仲要黑晒面。2個人食左6個點心,一碟炒飯,盛惠218係深水埗黎講唔算平。你放心,我有生之年都唔會再嚟

2019-10-22