2017-03-29
今晚試左一間嚮旺角叫農米莊既米線舖,除左食得好飽之外仲換黎一肚火,真係啲野幾好食都冇用事緣我同朋友5個人去食,得我1個叫黑蒜雞湯,朋友啲米線好快就到,我等左廿分鐘既時候忍唔住追單,個侍應同我講黑蒜雞湯賣哂,佢話可能同事溝通有問題話幫我落過,好啦我睇完menu叫返頭先幫我落黑蒜油果個阿姐,問佢係咪賣哂,佢好理直氣壯咁答我係! 一句唔好意思都冇,呢個時候團火即刻上左黎,都算,食埋先啲fd差唔多食完我碗野先到,食食下個老闆走埋黎問我地5個得1個人仲食緊可唔可以迫張細枱,我啲fd即刻o嘴,我食緊聽唔清,如果唔係呢個位仲唔入佢? 點解我啲朋友要4個等我1個?? 到我食完碗米線,幫我落錯單個阿姐再催多次我地走,不過今次有係咁唔好意思,但我果下即黑佢面話我未飲完杯野喎走之前,隔離枱上左2碗黑蒜雞湯米線,朋友都嬲忍唔住問答我地賣哂果個侍應:「又話賣哂既,而家又有拿?」侍應答:「係呀。」呢間野,就算佢碗米線賣1蚊我都唔會再去。
呢間野,就算佢碗米線賣1蚊我都唔會再去。