餐廳: 雲桂香米線專門店
資訊:

2020-01-21 570 瀏覽
今日大概一點鐘泥到屯門分店 攞咗張一人飛 ,前面有一張十人飛加三人飛, 本身已經等咗參唔多十分鐘,終於入咗前面兩張飛, 諗住下一張枱係自己,點知佢嗌咗一張兩人飛,好,我睇多陣, 點知入咗一張遲過我攞飛都唔夠仲要嗌多一張, 我即刻走去問個職員, 點解佢哋遲過我攞飛 但係會係佢哋入先, 佢竟然答我因為得二人枱, 跟住我同佢講我睇住佢哋攞飛嘅 佢都仲要話人哋攞飛先, 我想問乜嘢叫得二人枱, 唔通二人枱坐唔到一個人? 跟住個帶位阿姐 竟然同我講 ”你唔好講咁多”, 態度極之差劣, 我心諗 我唔係你哋公司嘅董事長嚟食野, 想做多啲生意, 盡量坐滿曬晒, 我淨係知呢度係香港 需要排隊先到先得, 嗰陣仲要係lunch hour 個個都趕住食完就返返公司, 我仲慘,食完要趕住搭車返工, 隔咗冇幾耐佢終於安排咗一張 大枱坐淨咗一個單丁位嘅位畀我, 跟住佢仲要好串嘴咁講依家咪有位畀你囉, 佢有其他同事過嚟叫我唔好嬲佢係咁嫁依家幫你落單, 跟住畀對面位嘅客聽到, 佢哋同我講 頭先同我一樣有同一遭遇, 點解同事知道帶位員嘅態度咁差 安排欠佳, 仲要畀佢企門口? 跟住碗米線呢到冇走到青, 跟住我舉手諗住同職員講冇走到青, 又係嗰位態度極之差劣嘅阿姐過嚟, 佢望一望張單同我講 張單冇打走青禾, 我同佢講我頭先有講走青, 佢先至死死地氣攞入去幫我走返青, 點解佢態度可以咁差?
2020-01-20