2021-11-01
我之前已經用過兩至三次t&g 嘅消費劵 個日啊妹落去買嘢食 入左我張消費劵落佢手機 但到最後唔知係手機定佢地部機嘅問題 用唔到 啊妹同佢地講 之前都試過用 點解唔得 個女店員答佢可以用t&g 但唔可以用t&g 嘅消費券 仲叫我啊妹拎張實卡俾佢 笑死我咩 消費劵除左八達通之外 係無實體卡 仲有用到t&g 但唔可以用t&g 嘅消費券係咩邏輯?都唔緊要 唔想同佢地執著 於是就拎現金落去俾錢 啊妹就繼續係間餐廳等 點知佢地自己出左張單 其後仲拎埋嘢食出黎 好似焗我地俾錢咁 仲要啊妹係等嘅其間 佢地不停俾說話啊妹聽 大佬你地個大人 咁樣恰個學生。。。最後講一講 我之後再去幫襯 我特登用t&g 嘅消費劵 我手機顯示成功付款 佢部機出埋張單 原來咁樣係唔收t&g 嘅消費劵唔識收呢啲就唔好懶係科技發達或者識好多咁啦 用下腦先講啦 仲要扮曬蟹
啊妹同佢地講 之前都試過用 點解唔得
邏輯?