2008-06-27
星期日, 原本想訂位, 不過原來星期六日不設訂檯... 算了吧, 早點去等位7點半黎到, 人山人海, 拿了3位的飛仔, 就在ifc行了一陣, 隔了十幾分鐘返黎仲係有排...只見2人位既號碼一直入座, 而3人或以上就很慢好啦, 等到8點過少少, 終於都到我地了門口果位知客轉左, 之前果位黑口黑面既員工唔見左, 換上左一位啡色短髮戴眼鏡既女仔, 好似叫RAIN, 禮貌比之前好左好多入到去,等到卡位, 真好~ 好肚餓, 很快就叫野食啦紅油抄手: 紅油雖然稀魎地, 但很辣, 愛好辣味的應該會喜歡. 餡料也味鮮, 保持水準上海粗炒: 麵質彈牙, 炒得有鑊氣, 不過怕油膩的就可能唔啱食了~ 配料有菜及菇... 最離奇是有幾條白菜仔... 小籠包: 一貫的皮薄餡靚, 但其中一隻穿了底, 可惜可惜酸辣湯拉麵: 叫呢個都係貪佢酸辣湯好味, 料足之餘味道酸辣得宜, 相當有水準除了食物水準保持到之外, 服務亦都改善左好多, 換上了幾名新面孔, 有一位叫JOHNNY的男仔同另一位金色短髮既男侍應, 2位既SERVICE都很好, 很有禮貌向我地介紹食物, 而且遠遠一見到我地舉手就立即快步走過黎SERVE我地,
只見2人位既號碼一直入座, 而3人或以上就很慢
好啦, 等到8點過少少, 終於都到我地了
入到去,等到卡位, 真好~ 好肚餓, 很快就叫野食啦
小籠包: 一貫的皮薄餡靚, 但其中一隻穿了底, 可惜可惜
除了食物水準保持到之外, 服務亦都改善左好多, 換上了幾名新面孔, 有一位叫JOHNNY的男仔同另一位金色短髮既男侍應, 2位既SERVICE都很好, 很有禮貌向我地介紹食物, 而且遠遠一見到我地舉手就立即快步走過黎SERVE我地, 非常抵讚!
下次會再黎, 不過應該會揀返閒日訂好位先黎, 始終WEEKEND等得太苦哩