2017-07-30 697 瀏覽
其實我真係唔慣係度寫食評,一黎係自己文筆唔好,二黎係我對食既要求唔高,主要都係睇同咩人食,但今次,我真係開心到決定即日登記帳號,讚一讚間食店!今日有兩位好朋友同我慶祝生日,本身以為出去行個圈食餐飯就算,結果令我好驚喜!驚喜位1.友善體貼:因為三個都唔係好識路天氣又熱,都搵左段時間,本身卜左七點半,最後因為搵路遲左到...老闆娘親切招呼我地,想我地坐得舒服啲就留左六個位既位置俾我地!仲即刻送上水俾我地飲下先!😀2.咖啡拉花:我好中意麥兜,朋友幫我問左店員可唔可以拉麥兜,店員話未拉過可以試下,如果唔得就拉番熊仔我地都ok, 結果見到佢好俾心機咁對住手機拉麥兜,我已經心諗,咁俾心機就算拉得唔好都唔緊要啦!!!同埋都有啲唔好意思要人拉麥兜😂結果...拉得超似超得意!!!3. 慶生環節:朋友話想食甜品,我個人唔係好中意食,但佢地話一係三個人叫兩件啦(加15蚊就有一件),咁我地就叫左藍莓芝士同紐約芝士蛋糕。突然,店員開始關燈,個下我以為可能佢地就黎關門所以開始熄燈啦(佢地收九點半,個陣差唔多八點半)...然後我望一望後面,見到朋友拎住隻碟上有蛋糕,個下心諗:咦,蛋糕要自己拎既!然後先見到有蠟燭同聽

驚喜位

然後先見到有蠟燭同聽到朋友唱生日歌😂先回過神來!!!隻碟上有我個名同Happy Birthday!真係好靚!本身仲問我朋友要唔要播*恭祝你福壽與天齊*既歌?朋友話唔駛,佢最後播左首英文生日歌😂

其實人愈大,肯花心思俾驚喜你同你過生日既朋友真係唔多,所以我真係好開心,有間餐廳咁配合!!真係好感動!😭

誠意推介俾大家!

p.s. 1.間店有少少難行,係如心廣場對開個度既,地鋪黎既!
2. 朋友叫我打既:杯凍既白朱古力好好飲!好少見餐廳有依樣!值得推介!

3. 三個人最後食左二百零蚊都算抵食!
4. 中意食素或想間唔中食素既人都可以係依間搵到岩食既,我個人覺得芝士雜菜意粉幾好味!

最後,如果你睇晒依篇文,我都好想多謝你!因為我好長氣,又好想打得生動啲!多謝你哋睇完,有時間就去試下啦✌