2018-09-27 320 瀏覽
今日同媽咪姨媽表姐六人行將軍澳商場,見到煌府門囗的招牌做緊個五選二優惠,有媽咪最鐘意的扁皮鴨,於是入左去食。個酒樓環境裝修好靚,睇得出好dum本,作為一個結婚場地係岩曬。D枱唔算好full,所以一入去就可以坐低。坐左無耐,員工好窩心,見小孩飲水整到枱面濕晒,員工就遞上枱巾鋪上又比埋bb凳我哋坐。而且又唔會催我哋揀野食,企埋一邊等我哋慢慢睇menu👍🏻之後問佢有咩推介,都幾客氣咁叫我哋揀片皮鴨,又真係幾好食👅。佢地見到我有帶阿b落黎,問我地飲吾飲七星茶,估吾到酒樓都有七星茶飲,岩哂有小朋友嘅家庭黎(仲要吾凍的)媽咪姨媽簡左幾個餸,片皮鴨,金蒜銀絲蒸元貝,柚子蝦球,大龍躉二味,黑松露醬蛋白炒飯,九重塔鮮菌牛柳粒。媽咪話片皮鴨同北京的好吾同,係港版式的片皮鴨,同佢道地北京人的有D吾同,爭緊D白沙糖同其他的菜料,但細妹話好好食,自己用粉皮包,加自己鐘意的青瓜好正。不過哩道菜要趁熱食。銀絲蒸元貝幾好食,幾入味,入面仲有d汁,食落去好正😋d粉絲好入味好好食。不過本人最中意黑松露炒飯,味道一流,好好好食。最令人驚喜的係柚子蝦球,真真估吾到超出我們的預期,我們一致推薦👍🏼😋,酸酸甜甜,出面嗰層炸粉唔厚

而且又唔會催我哋揀野食,企埋一邊等我哋慢慢睇menu👍🏻

不過本人最中意黑松露炒飯,味道一流,好好好食。最令人驚喜的係柚子蝦球,真真估吾到超出我們的預期,我們一致推薦👍🏼😋,酸酸甜甜,出面嗰層炸粉唔厚,包住大大粒嘅蝦球,食落口好彈牙😋這個要必吃👍🏼
其他菜式食落都差唔多,今餐我哋都好滿意好飽,價錢都係普通酒樓價,值得一試!真心推薦一家大細黎
2018-09-27
  • 黑松露炒飯