2018-05-04
我一向都鍾情日本瀨户內海蠔嘅,因為真係好鍾意嗰陣蠔味,又鮮又甜,老公見到呢度只需加$10,係$10就可以任食,真係堅抵,佢第一時間帶我去食啦一入座個經理比咗個卡位我哋坐,好正,感覺好似去咗日本餐廳包房一樣,有日式燈同花環境真係唔錯好啦,講完環境就講下服務,其實我寫咁耐食評好少提及服務呢項,因為我最主要食嘅啫,但呢度服務真係要比10個讚點解咁講呢,我食過N次放題從來未遇過一間餐廳d員工係咁有heart因爲有蒸氣火鍋,員工會間唔中走嚟睇下d食物熟未,會否蒸過龍,又會睇下會唔會蒸乾水又有員工走嚟講解d食物點呀,師傅嘗試下新嘢,睇下水準如何呀收餐員工真係好好禮貌,收食物碟時講咗5次唔該又有員工見到我隻碟好多蝦殼,佢主動埋嚟同我講,洗唔洗幫我換過隻碟我真係從來未見過一間餐廳所有員工上上下下都咁有heart,真係值得表揚下好啦,講咗咁耐,都係講返食啦,重點,當然係我個瀨戶內海蠔啦,有3種口味選擇,隻隻都咁正,每樣一款試下先,重點係,為保持新鮮,每位食客每次只能叫3隻,其實係好㗎,真係保持最鮮嗰刻第一Round,每味試哂,真係好正,各味都唔同感覺,但3隻味我都like再嚟第二Round重有第三Rou
又有員工走嚟講解d食物點呀,師傅嘗試下新嘢,睇下水準如何呀
收餐員工真係好好禮貌,收食物碟時講咗5次唔該
再嚟第二Round
重有第三Round,好啦,夠皮啦,食下其他嘢先,講真加$10真係超抵,今次真係番本啦
刺身併盤象拔蚌出面食唔會咁大件,仲有白肉豚,好多放題都冇㗎
燒蠔,都好食,不過個人感覺都係鍾意瀨戶內海蠔多d
芝士蟹籽帆立貝,好好食
清酒煮蜆,呢個一食,我哋即刻講,佢係咪成支清酒倒哂落去㗎,真係清酒煮蜆,好足料,絕無欺場
到蒸氣火鍋啦,好得意,放題食呢d好特別
扇貝超超超鮮甜
至於飲品方面,老公飲梅酒,但我又鍾意佢個熱飲櫃,係女性角度有熱飲真係好窩心