2022-03-13 694 瀏覽
今日星期日,去食午餐,去番一間習慣咗去食嘅餐廳,一向感覺餐廳服務態度不是十分理想,不過地方都算企理,食物普通可以。點左安心出行準備入座,女主持人木無表情走埋嚟問我幾多人,我話兩個,佢去隔離街買嘢,好快到,佢即刻用目無表情嘅態度拒絕我入座,當時餐廳亦有一大半的空座位,亦無解釋。我覺得d無理於是我在門口等左一分鐘,覺得我可以入去即刻叫食物,以示我不會佔用時候等待,於是再入去坐低,準備叫野食,另一男主持走嚟問我幾位,我話兩位,不過我而家叫嘢食㗎啦,嗰個男主持諗咗一諗,又係木模表情咁叫我返出去,我話當我一個人來食得啦,我而家叫嘢食,呢個男人竟然話唔可以,我真係莫名其妙,佢哋態度都係相當冇禮貌,亦都唔解釋俾我聽點解,於是我氣憤離開。不過亦都想喺呢度同多啲人講聲,大家如果想入呢間餐廳大家要有高度嘅忍耐力預備佢哋呢一種嘅服務態度,完☹️
2022-03-13