自從搬入荃灣後便不斷尋覓特色餐廳云云之中最吸引我回頭+寫食評的多數是:1️⃣靠口碑多過宣傳2️⃣價錢貼地性價比高3️⃣服務親民4️⃣重中之重係質素每次都keep到,每次都會講得出好食呢間真係全港頭3位我最愛嘅韓國餐廳韓國藉oppa老闆每天都坐陣,由前枱至後廚都會親力親為🆒其他所有同事都一樣好親切,有求必應好似我咁帶埋個囡過嚟食韓燒其實真係未必每間餐廳都入得然而呢間係我見過咁多間入面最令我觸動,又對小朋友好照顧周到🥺非常之包容有愛講番嘢食So far未食過有一款係伏每款都高質而且會全程幫手烤埋唔洗驚自己烤得過燶/唔夠熟(好似我咁有時烤到過火唔好食好灰)五花肉同牛勁好食多汁、醃料入味Highlight:配菜勁大方!對於我呢種鐘意食韓國前菜嘅人係勁加分!唔洗怕食得少少唔夠喉因為佢地會自動幫你加唔會令客人感到唔好意思泡菜湯都好好味睇Itaewon Class迷上咗泡菜豆腐湯去到邊都以呢個菜式為標準🤪做得好基本上其他都會唔錯🤣仲有一款都係出奇地好食嘅呢度嘅炸雞!一定要試!比起出面連鎖炸雞店呢度價錢非常合理+入口非常嫩滑而外層脆皮勁juicy🥰🥰🥰環境方面走地道路線唔係華麗打卡裝潢嗰類但對我嚟講仲好😌價錢抵啲有室
自從搬入荃灣後便不斷尋覓特色餐廳
云云之中最吸引我回頭+寫食評的多數是:
1️⃣靠口碑多過宣傳
2️⃣價錢貼地性價比高
3️⃣服務親民
4️⃣重中之重係質素每次都keep到,每次都會講得出好食

呢間真係全港頭3位我最愛嘅韓國餐廳

韓國藉oppa老闆每天都坐陣,由前枱至後廚都會親力親為🆒

其他所有同事都一樣好親切,有求必應
好似我咁帶埋個囡過嚟食韓燒其實真係未必每間餐廳都入得

講番嘢食
So far未食過有一款係伏
每款都高質
而且會全程幫手烤埋
五花肉同牛勁好食
多汁、醃料入味
Highlight:配菜勁大方!
對於我呢種鐘意食韓國前菜嘅人係勁加分!
唔洗怕食得少少唔夠喉
因為佢地會自動幫你加