今日我地去OR又一熱門餐廳 PIZZAZAZA, 這點位於大坑店舖細細, 提早幾日前已經BOOK位幸好都算有位.當晚我地2個人做足功課,所以點餐時一點困難都無只係點回網上好多食評家介紹既菜式就可以.頭盤要左個流心蛋薯蓉, 店員送上菜後亦會細心作介紹. 薯蓉內亦加入黑松露, 店員介紹可以將蛋汁與薯蓉及黑松露攪拌後一起食, 薯蓉好奶滑及稀身, 所以唔會太飽肚, 有黑松露既關係所以味道亦好香濃, 不過是否需要加入蛋黃汁則見仁見智. 味道是特別, 不過個人覺得價錢偏貴.來得此店都會點個PIZZA試下, 這裡有2款用全麥麵粉做餅底既PIZZA我地點左個牛肝菌, PIZZA餅底好薄而脆身, 就算用上全麥粉都唔覺得太鞋口, 味道唔錯, 只係覺得牛肝菌味道唔突出, 相反芝士及蕃茄醬味道非常濃郁.再來係時令意粉~蟹粉意大利粉夠晒FUSION, 不過我覺得物不所值. 意粉無錯煮得非常好不硬不軟好欣賞, 但唔知係唔係蟹粉關係令到整碟意粉都有點腥味.如果以三百多元來講, 我覺得一點都唔值, 相信下次再來都係點回餐牌內既意粉試下還覺值得.雖然已經好飽, 但我地都忍不住試埋甜品先收口, 點左個CHURROS, 這

雖然已經好飽, 但我地都忍不住試埋甜品先收口, 點左個CHURROS, 這一個甜品係我地2個人整晚最欣賞既菜式真係估唔到.
用上肉桂炸後既CHURROS再加上砂糖, 中間再放上栗子蓉.整個甜品都非常美味栗子蓉香濃奶滑, 唯一我個人覺得CHURROS炸得有點過火而偏硬.不過整體上這個甜品夠獨特而出色.

其實這間食店食物做得好好, PIZZA亦美味, 只係有些菜式個人認為有點OVER PRICE, 不過食物同價錢都係好個人.至於環境都唔錯而且服務都唔錯, 不停會有人加水又會換碟, 非常細心.
2012-11-20