2015-10-20
呢一間華豐裝修得唔錯,裝修有舊香港嘅味道。今日剛好有下午茶,所以我就食咗佢哋嘅叉燒飯加例湯,共$40叉燒上台嘅時候,見到大大嘅碗裝住下午茶份量嘅飯,以為係迷你版但係其實都非常夠食。望上叉燒蓋滿飯,色澤非常之靚,叉燒份量亦有好多,幾低食!叉燒嘅水準還可以。肉比較瘦。雖然不至於超柔軟好味,但這個價錢的份量算不錯了。敗筆在於飯非常之乾,又硬。完全無飯味。食飯無飯氣,真係太令人失望了。而且落左非常之多鼓油,全部飯都浸滿鼓油,係咸到喊!廚師可能唔記得咗呢個係下午茶嘅份量,所以啲飯係冇例牌咁多嘛!啖啖鼓油,唯有多飲湯,多飲水冲淡咸味。例湯啊係排骨紅蘿蔔熱辣辣上碟,唔錯!原本呢都冇乜人,都幾好坐。但係唔知點解有好多蚊。雖然未經秋天了,我着咗條短褲坐左唔夠五分鐘,已經比蚊咬左兩啖,由於我係坐沙發位所以索性將隻腳擺埋上椅盤坐。冇辦法啦仲要食埋餐飯,一路俾啲蚊咬落去真係無癮!要滅蚊了!不過值得一讚係呢度啲員工工作嘅態度唔錯。見佢哋會將之間融合相談,而且笑容滿面。呢點係我唯一最欣賞嘅地方。
今日剛好有下午茶,所以我就食咗佢哋嘅叉燒飯加例湯,共$40
例湯啊係排骨紅蘿蔔熱辣辣上碟,唔錯!
冇辦法啦仲要食埋餐飯,一路俾啲蚊咬落去真係無癮!
要滅蚊了!