2014-03-04 6444 瀏覽
朋友生日來慶生, 但埋單成肚氣!  原本想點德國豬手,但友人想試芝士火鍋. 最終點了德國芝士火鍋, 但口感同期望有好大出入, 芝士太"結", 稱不上好味! D 腸仔, 配菜放入火煱裏幾分鐘後再夾起也不會熱騰騰! 唔好食之餘又貴. 千祈咪試! 加上, 我地食到一半, 個火鍋的火熄左, 個中年女侍應態度奇差, 當我地請佢加火時, 佢竟然大大聲話: 仲要呀! 一個唔好食的港幣398芝士鍋係咪唔加得火先? 另外叫了凱撤沙律同啤酒, 凱撤沙律很開胃同好味! 埋單時, 又係那個女侍應, 我只不過是簽錯了另一張收據, 佢冷眼睇住我簽完之後, 再大聲呼喝: 唔係簽呢張呀! 我同朋友當時都呆左, 俾唔切反應. 原本打算去食餐生日飯, 而家食左餐"貓面" 成餐食得唔多款但埋單都要六百元. 經此一役真是夠了, 終於明白咩叫俾錢買難受! 那位中女侍應同強國的一向的待客之道有得揮! 對服務有要求的朋友勿試!
朋友生日來慶生, 但埋單成肚氣!

原本想點德國豬手,但友人想試芝士火鍋. 最終

另外叫了凱撤沙律同啤酒, 凱撤沙律很開胃同好味!

2014-02-26
慶祝紀念