餐廳: 雲桂香米線專門店
資訊:

2023-08-17 252 瀏覽
服務員態度超級惡劣。首先我哋一家三口表明係3位,跟住其中一位服務員帶我哋去坐二人枱,得兩張櫈,我哋即刻話,咦,我哋三位喎,呢度得兩張櫈咋噃,跟住個服務員話,係吖,兩張櫈嘅就兩位坐住先,有枱再轉俾你哋啦。然後隔離枱嘅都睇唔過眼,話我哋食完喇,你哋坐呢張枱啦。諗住咁好彩有位喇,費事再周圍揾餐廳,就坐低打算叫嘢食。舉手示意叫嘢食至少5分鐘,舉到手都酸埋,都未有人應,明明其間有職員睇到,跟住我就開始出聲叫,唔該想落單寫嘢,其間都係無人應,再過咗3分鐘先有個姐姐行過嚟,粗聲粗氣問,點吖,食咩吖?我哋就逐一叫,同埋小朋友都唔食得辣,所以叫咗一碗唔辣,同兩碗微辣,落單嘅時候又係態度超差,不斷催快d快d,好似好忟憎咁,我哋已經唔使兩分鐘落完3碗嘢同嘢飲嘅單。之後嘢食到喇,我個仔果碗唔辣嘅佢整咗中辣,辣到佢嗌晒救命,之後揾返個落單姐姐過嚟,個落單姐姐仲要話,你哋話要中辣𠺢嘛,我就同佢講,我個仔唔食得辣,點會叫中辣呢,一直都話要唔辣,佢係咁話係我哋唔啱,然後我同佢講要換過碗,佢真係聰明到拎咗個碗仔俾我,然後我再同佢講,呢碗真係太辣喇,我個仔真係食唔到,你可唔可以整過碗清湯嘅俾佢吖?佢又好忟憎咁拎走咗碗嘢,過咗3分鐘,佢拎返本身果碗嘢過嚟,倒晒d湯同倒走咗一半麵,加咗d清水俾返我個仔食,即係用$60買半碗清水麵,我當堂嬲到自己果碗都食唔落,不過我媽咪話多一事不如少一事,所以我無再糾結落去。