2023-03-03
昨晚3月2號想前往食晚飯,晚上7:30pm已經預先打電話問員工今晚幾多點關門,當時接聽電話嘅同事話晚上9pm截單, 9:30pm清場, 10:00關門, 所以我同朋友決定繼續前往, 當我8:30pm去到店舖嘅時候, 員工話已經暫停服務, 因為晚上要滅蟲, 佢哋要早收但係我同佢哋講我剛才打電話嚟問今晚幾多點關門, 佢哋嘅答覆並唔係咁樣, 等我嚟到先至話早收其實係咪員工自己隨便決定關門嘅時間, 讓自己可以提早收工, 而冇任何通知? 同埋在資訊發放上完全出錯, 態度十分惡劣當我繼續和櫃檯員工理論嘅時候,佢好晦氣咁講:「你照坐啦,我炒碟嘢俾你,你9:00pm走唔走到?」好似講到係我嘅出錯,令到佢哋冇得放工,結果我都唯有離開現場亦有另一位食客反映,經常喺太子分店吃飯,關門嘅時間都比起原定提早事實上我喺OpenRice見到太子分店關門時間係晚上11pm我以前都試過坐低食嘅時候,未到關門時間已經催我哋要快啲走,要清場太子分店嘅員工表現同埋態度非常惡劣,真係唔會再去本人經常去尖沙咀和銅鑼灣的分店,員工嘅態度是非常好的因為一間分店幾位員工惡劣的態度,而影響公司整體的優越性,實在十分可惜
好似講到係我嘅出錯,令到佢哋冇得放工,結果我都唯有離開
太子分店嘅員工表現同埋態度非常惡劣,真係唔會再去
本人經常去尖沙咀和銅鑼灣的分店,員工嘅態度是非常好的