2017-02-18
今次唔係第一次黎食,之前食過幾次都覺得體驗唔錯,於是今次就帶朋友一齊黎食,點知就咁中伏,食到一肚氣。果晚六點幾去到門口,見唔到有人排隊,當下已經覺得奇怪,因為之前黎食dinner係極多人等位。呢晚咁啱撞正MTR著火,朋友途中遇到阻滯,等埋佢落座果陣已經七點九左右。我地坐係出面啲檯,樓頂係朗豪坊嘅天幕,環境唔錯。然後就寫紙落單嗌野食,落左單等左N耐都無野到,肚餓到極點,好艱難咁終於等到有壽司上,點知係逐份逐份咁離,食完一兩件又無以為繼,等好耐先有得繼續食,大佬你以為去飲咩,逐碟上,吊住吊住咁。就因為佢地太耐先上野食,啲壽司一黎到就第一時間比我地食曬,根本無興致無心情影相。成件事搞到好無癮,話就話限食1.5hr,我地最後食到十點幾先有人黎話要收檯叫埋單,到果陣啲野食都未上齊,真係好誇張。等嘅過程中見到隔離檯啲野食都係等左好耐,唔知Monster嘅廚房究竟係點運作,當晚真係唔算好多人。要評價野食嘅話,只能講係中規中矩,壽司唔算大件,無明顯差錯,但多數又讚唔落口,已及不上當初嘅質素,食物只值一個OK。再講翻服務,除左上菜慢到極點之外,啲茶又唔熱。之前係有人幫手加茶,宜家可能貪方便,每檯擺一個唔
再講翻服務,除左上菜慢到極點之外,啲茶又唔熱。之前係有人幫手加茶,宜家可能貪方便,每檯擺一個唔保溫嘅茶壺係度等你地自己斟就算。問題係,啲茶擺得耐就會凍,無人主動換茶,等咁耐,連啖熱茶都飲唔到,好惡劣。後來主動叫人加啲熱茶,個waitress竟然攞走左個茶壺一去無回頭,要再叫另一個攞過壺茶比我地,呢啲服務真係無言以對。
最後埋單人均200幾,呢種服務加每況愈下嘅食物質素,下次絕對唔會揀呢度,食元氣都食得開心過。