又到三點三下午茶,今次就去咗K11 Artus 嗰度食咗個八婆下午茶😂,做一日貴婦😗,望住個維港食Tea,又可以同朋友打下卡,影吓相傾吓心事,真係又愛又恨,因為食食吓太陽射入嚟都幾曬😂😂😂,不過又鍾意對住個海食😌小編覺得呢個下午茶都好有特色,同平時食到嘅三層架下午茶有啲唔同,平時嘅三文治,就轉左台式刈包同鰻魚漢堡,另外仲有日式嘅壽司卷😉,真係好特別,而且味道都唔錯至於甜點,小編就鍾意食泡芙酥皮菠蘿包同抹茶焦糖布丁🍮👍🏻,味道都唔會太甜,好好味😋整體來講,我覺得呢個下午茶CP值都好高,相比起呢一個位置都有好多唔同餐廳或者酒店都有做到下午茶,而且呢個下午茶又容易book到位d ,又可以望到海景😆,味道又唔錯架✌🏻另外,小編八卦睇吓佢其他Menu,不過其實佢嘅早餐同Evening Cocktail 嘅時段都好吸引,下次都會試吓😝P.S:小編當日係平日去,其實都好full窗邊位,如果大家要book嘅話,記得喺Booking上面remind返要窗邊位☺️