2021-05-10
講起嘉麟樓就令我諗想十幾年前 佢哋出品嘅首創奶黃月餅 真係好有味道記憶 永遠都唔會忘記 作為每年中秋都會買盒奶黃月餅嘅我 佢哋嘅月餅已經唔同晒味 仲好懷念從前沒有獨立包裝喜麟樓月餅 點樣都食唔番嗰種味道 只好懷念今次都滿心歡喜嚟試試嘅 朋友仲提早預訂咗呢度出名嘅其中一道名菜 ~ 义燒😍 不過真係普通到唔普通 真係唔值呢個價錢 首先唔講價錢 食落去真係一啲都唔覺得好味 餐前小食呢個合桃都算好高分 完全食到hand madIMG:3]講講呢個日本大根千絲手袋酥其實只不過食蘿蔔酥 但係賣相就扣分啦!味道都IMG:4]紅蝦小籠包在我而言 小籠包嘅包皮係好重要 每次食嘅時侯都係好著重第一印象 就係包皮 首先要夠薄同有彈性先稱得上 不過呢個收咁嘅價錢 真係都好扣分 餡料方便主要食到好濃嘅蝦味 其他IMG:5]牛肉球IMG:6] 蟹肉帶子菜苗餃呢個賣樣有驚喜 另外都睇到師傅嘅用心製作因為點心真係講嘅係IMG:7]燕窩龍蝦湯金魚餃都係有驚喜 IMG:8]和牛雪山包 IMG:9]由於主題係生日 所以朋友都點咗壽包第一次食到咁靚嘅壽包 平時都唔會有兩塊葉::lMG:10]最後講講裝修方面 入到去都有種似
喜麟樓月餅 點樣都食唔番嗰種味道 只好懷念
餐前小食呢個合桃都算好高分 完全食到hand mad
講講呢個日本大根千絲手袋酥
其實只不過食蘿蔔酥 但係賣相就扣分啦!
味道都
都係有驚喜
和牛雪山包
由於主題係生日 所以朋友都點咗壽包
第一次食到咁靚嘅壽包 平時都唔會有兩塊葉::l
最後講講裝修方面 入到去都有種似廣州嘅舊式酒樓 香港除咗陸羽 蓮香樓 呢類舊式裝修之外 都唔多了要試過就算