期間限定☕️ 霓虹燈展覽🌟把握時間去睇睇❣️香港自家品牌🇭🇰原創咖啡生豆專門店#sdm灣仔 #sdm會展 #sdmCafe #sdm甜品 #sdm小店 在機械及AI智能發展下,傳統工藝文化受到極大衝擊,逐漸消失的「匠人」如何守住一門手藝?來一起支持《霓虹・啡匠》燈火闌珊 x 野田珈琲保育活動,讓我們一起延續「匠人」精神。《霓虹・啡匠》活動內容:日期:2023年4月1日至5月15日展出導演曾憲寧及創意媒體ACOO製作的手作霓虹燈、播放《燈火闌珊》預告片及保育機構霓虹交匯的短片💎 Matcha Espresso Latte 必試💯 (😋:9.3/10)👍🏻:打卡一流📸有3層漸變嘅分層效果🤎🤍💚巧靚靚!呢杯可能係我覺得最高質嘅matcha latte 🍵我揀咗refreshing in acidity and sweetness 嘅咖啡豆 ,咖啡味非常香濃,抹茶比例亦啱啱好,係甘香嘅味道,又唔會太甜😍😍好好飲👎🏿:。💎 「林東曼特寧」手沖咖啡值得一試✅ (😋:7.8/10)👍🏻:印尼林東曼特寧 G1 濕剝法,SCA評價:83.75🈵 呢款咖啡豆有草本香,濃郁甘草,普洱茶感,餘韻悠長☕️👎🏿:。㊙️

《霓虹・啡匠》活動內容:
日期:2023年4月1日至5月15日

💎 Matcha Espresso Latte
必試💯 (😋:9.3/10)

💎 「林東曼特寧」手沖咖啡
值得一試✅ (😋:7.8/10)
👎🏿:。

㊙️「野田珈琲」將售出「林東曼特寧」咖啡豆10%收益支持非牟利保育機構「Tetra Neon Exchange霓虹交匯工作」,用於保育香港霓虹燈招牌及文化。

💎 波菜餅 $28
正正常常⭕️ (😋:7/10)
👍🏻:酥皮波菜餅🥬酥皮有層次嘅,不過如果可以再焗返熱多啲再脆皮啲就好了🤭

💎焙茶巴斯克芝士蛋糕
必試💯(😋:8.5/10)
👍🏻:有香濃嘅焙茶味,芝士蛋糕味都好出🍰不過甜度適中,留到焙茶嘅甘香之餘,亦唔會太甜🍯
👎🏿:巴斯克蛋糕嚟講就唔夠流心🤣中間如果做到軟心感覺就perfect💯💯

環境:7.8/10
服務:8/10
價錢:人均約 $50-100
性價比:7.5/10

📍 野田珈琲生豆專門店 + 焙煎 (灣仔)
灣仔軒尼詩道314-324號W Square地下B號舖

可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽 帶大家喺香港周圍食💛
#灣仔美食 #灣仔 Cafe #灣仔打卡cafe #灣仔樓上cafe #灣仔好去處 #灣仔黃店 #灣仔甜品 #灣仔 #香港美食 #香港 #香港小店 #香港黃店 #黃店Cafe #灣仔會展 #灣仔 cafe #灣仔美食 #野田咖啡 #野田咖啡生豆焙煎店 #野田咖啡☕️ #燈火欄柵 #灣仔咖啡
Matcha Espresso Latte
Matcha Espresso Latte