2023-04-17 154 瀏覽
葵芳覓食我相信好多人都試過,但今次唔係去掃街,今次係為左朋友生日黎到都新都會廣場食期間限定主題既丸十食堂,今次撞啱有朋友最愛既姆明主題。諗都唔諗就鎖定餐廳。刺身定食一碗有5款刺身,三文魚、三文魚子、赤身鯛魚同埋帶子,刺身食落冇雪味,亦唔係薄切,定食配埋沙律+味憎湯。宇治抹茶鮮奶跟埋上面定食可以加錢轉其他飲品,點左姆明主題既抹茶鮮奶,飲品配番史力奇綠色既配搭,綠茶味香濃,配埋鮮奶就入口香滑。炸軟殻蟹壽司漢堡漢堡份量唔係細小,飯係用燒汁+珍珠米再煎香,食落有小小焦脆之餘米粒又夠煙靭,唔會一食就散開,漢堡再配原隻軟殼蟹,即叫即炸,非常香口。吉列蠔除左軟殼蟹,再點左一個吉列蠔,蠔入口juicy,炸漿唔厚,一碟有6件。

刺身定食

宇治抹茶鮮奶