2019-08-22 578 瀏覽
8月10大晴天開業後一直都有不定期光顧,主菜就一直倒退中,有時會好食,推介泡菜豚肉定食、鯖魚定食、芒果千層蛋糕假日再次光顧午餐,鯖魚定食、吉列豬扒定食,感覺有進步,不過不失鯖魚醬汁調味得宜,吉列豬扒少許炸過了,但窩心加配三種醬汁,一次過食齊三款唔同口味豬扒,配菜亦相當健康,有菜、車里茄、中華沙律不得不讚揚獨家足料跟定食的味噌湯,有滑子菇、海帶、豆腐,不會太鹹,會有添飲的感覺抹茶淋醬千層蛋糕:今次重點推介,應該係期間限定,帶清新苦澀的抹茶味貫穿千層pan cake 、中間夾心cream(雪硬了),左邊的淋醬係微甜的抹茶cream(軟綿綿),右邊為原粒罐頭微甜紅豆,無直接淋晒所有醬用反傳統的食用方法,一啖千層蛋糕淨食,似正品嚐濃郁抹茶,微苦澀;下一啖自行點淋醬,似食微甜抹茶雪糕,千層夠薄、夾心cream硬身、再加柔軟淋醬,一次三種口感,就如冰凍抹茶衝擊舌尖,無得彈絕對係飯後必點甜品(注意:不屬於平日下午茶甜品餐)
8月10大晴天

絕對係飯後必點甜品

(注意:不屬於平日下午茶甜品餐)
抹茶淋醬千層蛋糕
抹茶淋醬千層蛋糕