2017-06-02 56 瀏覽
最開心莫過於同好友去食好東西,好耐都無見佢喇!想搵個地方一路食一路傾下計,今次揀左黎呢間以木做主題的特色餐廳。剛放工又好肚餓,所以先黎叫左個黑松露醬配薯條賣相十分吸引,份量亦好多,一炸起就即上台,食落去好熱又好脆口,白色個醬真係好食,配埋個醬一齊食,口腔內陣陣都有黑松露的味道!一級推介⋯⋯之後海鮮雜錦薄餅,海鮮在薄餅上都好足料,芝士亦能拉到絲,味道不會過份地濃,薄餅內的醬汁很多,不會令人失望。主菜食燒焗比目魚配冬陰公醬,魚身食落口滑不會有魚腥味,最令我欣賞係個冬陰公醬,同個比目魚好夾,食欲大增,不過菜有少少苦,但整體都好好,同埋擺盤很用心。飲品都好大杯,俾餐牌既吸引,叫左呢杯紫藍日落,不會太甜!正呀!最後又點少得甜品呢!哈哈!紫薯控既我當然叫呢個紫薯窩夫配雪榚,窩夫鬆脆可口!連甜品都吃光光,今餐真係正!下次再約朋友再食過!
剛放工又好肚餓,所以先黎叫左個黑松露醬配薯條

甜品都吃光光,今餐真係正!下次再約朋友再食過!
2017-06-01
  • 黑松露醬配薯條,
  • 燒焗比目魚配冬陰公醬,
  • 紫薯窩夫配雪榚